pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


E34 - Linkerrijstrook afgesloten in Moerbeke [01-09-10]

Op de E34 ter hoogte van Moerbeke wordt van 6 tot 25 september gewerkt aan de middenberm. In beide richtingen is de linkerrijstrook afgesloten.

Verwachte hinder
Bij mooi weer kan het weekendverkeer van en naar de Kust hinder ondervinden. Tijdens de week wordt weinig hinder verwacht.
Eerdere berichtgeving over deze werken: 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
E34 - Tijdelijk hinder in beide richtingen thv Moerbeke [25-06-10]

Op de E34 Antwerpen-Knokke wordt het oostelijke deel van het nieuwe op-en afritten-
complex in Moerbeke afgewerkt. Van maandag 28 juni tot vrijdag 9 juli moet het verkeer op de E34 daarom plaatselijk in beide richtingen over één rijstrook. Ook de op-en afrit Moerbeke van en naar Antwerpen is nog niet beschikbaar. Het bestemmingsverkeer moet omrijden via Zelzate-Oost (13). De op- en afrit van en naar de Kust (westkant van brug) zijn al wel operationeel.

Verwachte hinder
Er wordt hinder verwacht. Vermijd de toeristische spitsuren op vrijdag- en zondagavond. Raadpleeg de verkeersinformatie voor uw vertrek.

Nieuwe brug over E34 in gebruik
Op vrijdagavond 25 juni is de gloednieuwe brug over de E34 in Moerbeke in gebruik genomen. De brug doet dienst als verbinding tussen het noorden en het zuiden van Moerbeke. 

Met het verdwijnen van de lichten aan de Kruisstraat is Vlaanderen een stukje snelweg rijker, namelijk het stuk tussen Moerbeke en Zelzate. Het nieuwe verkeersknooppunt in Moerbeke is zo goed als operationeel. Enkel de op- en afrit ten oosten van de brug moeten nog afgewerkt worden. Hiervoor moet het verkeer van 28 juni tot 9 juli in beide richtingen over één rijstrook.


 

Minder hinder

Om het toeristisch verkeer van en naar de Kust niet meer te hinderen tijdens de zomermaanden, plant het Agentschap Wegen en Verkeer er verder geen werkzaamheden tot eind augustus. In september zullen de laatste afwerkingen gebeuren aan het knooppunt.


 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

E34 - Tijdelijk hinder richting Antwerpen thv Moerbeke [01-06-10]

Vanaf maandag 7 juni zal gedurende een week slechts één rijstrook beschikbaar zijn op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van Moerbeke. Er wordt verder gewerkt aan de aanleg van een nieuw op-en afritten-complex. Ernstige hinder verwacht, zeker tijdens de spitsuren.-------------------------------------------------------------------------------------------------------
E34 - Winterpauze voor werken in Moerbeke [update 08-12-09]


De werken op de E34/N49 in Moerbeke zijn tijdelijk stopgezet. Tijdens de wintermaanden zal er niet gewerkt worden. Omstreeks 31 mei 2010 kunnen de werken terug worden hervat.


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
E34 - Nieuwe fase in aanleg verkeersknooppunt in Moerbeke [update 27-11-09]


Van maandag 14 september tor vrijdag 18 december wordt verder gewerkt op de E34 in Moerbeke. Er worden brugliggers geplaatst voor de nieuwe brug over de E34.

Gewijzigde verkeerssituatie
Het verkeer zal twee rijstroken ter beschikking hebben, één in elke rijrichting. De nieuwe verkeerssituatie zal vooral tijdens de spitsuren en tijdens weekends met veel kustverkeer, hinder veroorzaken voor het verkeer.
Tijdens deze fase wordt het verkeer richting Zelzate door de middenberm geleid. Van 19 oktober tot 18 december worden de twee zuidelijke overspanningen aangepakt en zal het verkeer van kant wisselen.

Doel van de werken
De wegwerkzaamheden in Moerbeke gingen in februari 2009 van start. Het kruispunt van de E34 met de Kruisstraat is opgenomen in de lijst van gevaarlijke punten in Vlaanderen. Het wordt vervangen door een nieuw op- en afrittencomplex met een brug over de E34. Het nieuwe verkeersknooppunt zal een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling mogelijk maken. De aanleg van dit knooppunt is bovendien het sluitstuk in de omvorming van de N49/E34 tot autosnelweg tussen Antwerpen en Zelzate. Het einde van de werkzaamheden is gepland in het najaar van 2010. Ze kosten 4,8 miljoen euro.

Bekijk ook het plan van het nieuwe verkeersknooppunt.
 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring