pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Werken op de E34 te Moerbeke vroegtijdig afgerond [23-06-09]

De werken op de E34 te Moerbeke zijn vroeger afgerond dan verwacht:
- richting Knokke op dinsdag 23 juni.
- richting Antwerpen op woensdag 24 juni.
 
Normaal hadden de werken nog geduurd tot half juli. Dit goede nieuws is een opsteker voor het vakantieverkeer van en naar de kust.



Eerdere berichtgeving:

Start aanleg brug over de E34 te Moerbeke [20-04-09]

Op maandag 20 april 2009 gaat de tweede fase van de wegwerkzaamheden in Moerbeke van start. Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen begint dan met de aanleg van de brug over de E34. Deze nieuwe brug zal het bestaande kruispunt met lichten vervangen. Het verkeer zal tot halverwege juli herleid worden tot één rijstrook in elke rijrichting.

Verkeershinder
Deze nieuwe verkeerssituatie zal hinder veroorzaken voor het verkeer, vooral tijdens de spitsuren en tijdens weekends met veel kustverkeer. Om de brug te kunnen bouwen, moet een stuk van de E34 tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. In een eerste fase worden de twee wegvakken richting Zelzate herleid tot één wegvak op de rijrichting Antwerpen via een doorsteek door de middenberm. Alle verkeer richting Antwerpen zal eveneens over één rijstrook moeten. Deze verkeerssituatie zal duren tot halverwege juli. In een latere fase zal het verkeer richting Antwerpen op rijrichting Zelzate gestuurd worden.



Start aanleg nieuw knooppunt op N49 te Moerbeke [29-01-09]

Op maandag 2 februari start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met de aanleg van een nieuw verkeersknooppunt op de N49 te Moerbeke. Het bestaande kruispunt van de N49 met de Kruisstraat wordt vervangen door een nieuw op- en afrittencomplex met een brug over de N49. De werken kaderen in de omvorming van de N49 tot autosnelweg. Het nieuwe knooppunt zal een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling mogelijk maken.


bovenaanzicht van de toekomstige verkeerssituatie op de N49 te Moerbeke Het nieuwe verkeersknooppunt wordt naast het bestaande kruispunt van de N49 met de Kruisstraat (Moerbeke) gebouwd. Langs beide zijden van de N49, aan het einde van de nieuwe op- en afritten, komt een rotonde. Een nieuwe brug over de N49 zal beide rotondes met elkaar verbinden. Het huidige kruispunt (N49/Kruisstraat) blijft operationeel tot het nieuwe knooppunt af is. Bekijk de toekomstige verkeerssituatie in het groot
Op maandag 2 februari starten de voorbereidende werken om het terrein bouwrijp te maken. Het gaat om grondwerken en het rooien van bomen en struiken. In april gaat de aannemer van start met de bouwwerken: de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex met de rotondes, de (her)aanleg van verbindingswegen en parallelwegen en de bouw van de brug over de N49. Het einde van de werken is voorzien in de zomer van 2010.



gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring