pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Asfalteringswerken op E429 Halle - Doornik weldra afgerond [30-06-09]

Zaterdag 4 juli zullen de werkzaamheden op de A8/E429 tussen het op- en afrittencomplex van Lembeek (22) en de grens met het Waalse Gewest vervroegd kunnen afgerond worden.
Oorspronkelijk was het einde van de werken gepland op 12 juli. Door het voorspoedig verloop van de werken kan de weg nu al vroeger opengesteld worden.

Vanaf donderdagmorgen gaan alle rijstroken richting Doornik terug open. In de richting van Brussel moeten vrijdag de signalisatie en de tijdelijke veiligheidsstootbanden nog verwijderd worden. Vanaf zaterdag kan het verkeer in beide richtingen er weer volledig normaal verlopen.Eerdere berichtgeving:
UPDATE: Asfalteringswerken op E429 Halle - Doornik [15-06-09]

Dinsdagavond 9 juni begint na de avondspits de volgende fase van de werkzaamheden op de A8/E429 tussen het op- en afrittencomplex van Lembeek (22) en de grens met het Waalse Gewest.

De E429 wordt tot 17 juni ter hoogte van Tubeke afgesloten voor het verkeer richting Doornik. Dat verkeer zal omgeleid worden via de N7. Het verkeer richting Brussel zal tot het einde van de werkzaamheden één in plaats van twee rijstroken moeten gebruiken. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden duren tot en met 12 juli.

Doordat de werkzaamheden in de rijrichting van Brussel vroeger afgerond zijn dan voorzien, kan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dinsdag al beginnen met de werkzaamheden richting Doornik.

Gewijzigde verkeerssituatie
FASE 3: van 9 juni tot en met 14 juni
Het verkeer richting Doornik zal omgeleid worden via de afrit van Tubeke (23), de Edingsesteenweg (N7), de Route de Quenast, en de oprit van de A8 van Rebecq/Quenast (24).  Bekijk de omleiding.
Op de A8/E429 richting Brussel is ook maar één rijstrook beschikbaar.

FASE 4: van 15 juni tot en met 12 juli
Afgesloten voor het plaatselijk verkeer richting Doornik:
- oprit Lembeek (22). De omleiding loopt via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg naar de volgende oprit Hondzocht/Tubeke (23). Bekijk de omleiding.
- afrit Hondzocht/Tubeke (23). Het verkeer moet de snelweg pas verlaten in Rebecq/Quenast (24) en vervolgens via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg naar Hondzocht/Tubeke rijden.

Het doorgaand verkeer richting Doornik wordt in Lembeek via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid. Het verkeer richting Brussel beschikt hierdoor maar over één rijstrook ter hoogte van de werkzone.

Verwachte hinder
Er wordt hinder verwacht.UPDATE: Asfalteringswerken op E429 Halle - Doornik [04-05-09]

Vanaf 12 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant met werkzaamheden op de E429/A8. Het wegdek wordt er heraangelegd in beide rijrichtingen, van het op- en afrittencomplex van Lembeek (22) tot aan de grens met het Waals Gewest. De betonverharding van het wegdek van de E429 wordt hersteld, en er wordt een laag geluidswerende asfalt op aangebracht. De werkzaamheden zullen duren tot 12 juli 2009.

Verwachte hinder
Tijdens de werken zal de E429 twee maal gedurende ongeveer een week volledig afgesloten worden voor het verkeer, eerst in de richting van Brussel (vanaf dinsdag 12 mei), en een tweede keer in de richting van Doornik (in juni). Op dat moment mag men ernstige hinder verwachten.
Tijdens de overige fasen van de werkzaamheden zal de E429 open blijven voor het verkeer. De capaciteit van de weg zal wel tijdelijk kleiner zijn, omdat er rijstroken afgesloten zijn. Ook dan zal er mogelijk hinder zijn voor het verkeer.

Werken richting Brussel: 12 mei - 11 juni
Fase 1: 12 mei - 20 mei: werken ter hoogte van complex Hondzocht (23)
Tijdens fase 1 wordt de E429 richting Brussel volledig afgesloten voor het verkeer ter hoogte van het complex Rebecq/Quenast (24). Alle verkeer moet er de snelweg verlaten en via de Rue de Bierghes, de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg, naar de oprit Hondzocht/Tubeke (23). Bekijk de omleiding.

Het verkeer op de E429 richting Doornik wordt niet gehinderd en zal zoals gewoonlijk twee rijstroken ter beschikking hebben.

UPDATE: Van dinsdag 19 mei tot woensdag 27 mei zal de afrit Hondzocht/Tubeke (23) richting Brussel afgesloten zijn. Het verkeer naar Tubeke moet de snelweg verlaten via afrit 24 Rebecq/Quenast en de omleiding volgen (zie hierboven).

Fase 2: 25 mei - 11 juni: werken van complex Hondzocht (23) tot complex Lembeek (22)
Het doorgaand verkeer richting Brussel wordt in Hondzocht/Tubeke via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid. Het verkeer richting Doornik beschikt hierdoor maar over één rijstrook ter hoogte van de werkzone.

Beperkingen voor het verkeer:
- De oprit Hondzocht/Tubeke (23) is afgesloten richting Brussel. Het verkeer moet er de E429 oprijden richting Doornik en aan de eerstvolgende afrit Rebecq/Quenast (24) rechtsomkeer maken en de E429 naar Brussel oprijden.
- Verkeer met bestemming Halle centrum moet de E429 blijven volgen tot aan het kruispunt met de Nijvelsesteenweg (N28), waar het de Nijvelsesteenweg richting Halle centrum zal kunnen nemen.
- Verkeer met bestemming industriezone Dassenveld: neem afrit Tubeke (23) en rij zo naar het industrieterrein.

Verwachte hinder
Er wordt aanzienlijke hinder verwacht op de E429 en zijn toegangswegen. Het verkeer over langere afstand doet er goed aan deze omgeving te vermijden.

Werken richting Doornik: 12 juni - 12 juli
Fase 3: 12 juni - 17 juni: werken ter hoogte van complex Hondzocht (23)
Tijdens fase 3 wordt de E429 richting Doornik volledig afgesloten voor het verkeer ter hoogte van het complex Hondzocht/Tubeke (23). Het verkeer wordt omgeleid via de afrit van Hondzocht (23), de Edingsesteenweg, de Rue de Bierghes, en zo naar de oprit van Rebecq/Quenast (24). Bekijk de omleiding.

Fase 4: 18 juni -12 juli: werken van complex Lembeek (22) tot complex Hondzocht (23)
Afgesloten voor het plaatselijk verkeer richting Doornik:
- oprit Lembeek (22). De omleiding loopt via de Edingsesteenweg en de Hondzochtsesteenweg naar de volgende oprit Hondzocht (23). Bekijk de omleiding.
- afrit Hondzocht/Tubeke (23). Het verkeer moet de snelweg pas verlaten in Rebecq/Quenast (24) en vervolgens via de Rue de Bierghes en de Edingsesteenweg naar Hondzocht/Tubeke rijden.

Het doorgaand verkeer richting Doornik wordt in Lembeek via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de weg geleid. Het verkeer richting Brussel beschikt hierdoor maar over één rijstrook ter hoogte van de werkzone.

Kostprijs
De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. BTW).
gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring