pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Renovatie Craeybeckxtunnel voltooid [20-01-10]

De ingrijpende renovatiewerken in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen zijn afgerond. Sinds mei 2009 werd er eerst richting Antwerpen en daarna richting Brussel elke nacht gewerkt. Het verkeer kan er 's nachts weer normaal gebruik maken van de tunnel.
Eerdere berichtgeving:

Craeybeckxtunnel 's nachts afgesloten richting Brussel [update 14-01-10]


Op 3 januari zijn de werken in de Craeybeckxtunnel hervat. Richting Brussel is de tunnel sindsdien weer elke nacht afgesloten tussen 20u en 6u, uitgezonderd van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Het einde van de werken is voorzien voor eind februari.Craeybeckxtunnel open tijdens kerstperiode [update 21-12-09]

Tijdens de kerstvakantie zullen de werken in de Craeybeckxtunnel tijdelijk opgeschort worden. De tunnel blijft in die periode open in beide richtingen.

In de nacht van 3 op 4 januari worden de werken hervat. De tunnel zal dan weer elke nacht afgesloten worden richting Brussel tussen 20u en 6u, uitgezonderd van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Het einde van de werken is voorzien voor eind februari 2010.
Craeybeckxtunnel 's nachts afgesloten richting Brussel
[update 27-10-09]


Na de opfrissingswerken aan de koker richting Antwerpen, wordt nu ook de koker richting Brussel onder handen genomen.


Vanaf maandag 12 oktober 2009 zal de Craeybeckxtunnel op de E19 richting Brussel ’s nachts afgesloten zijn voor het verkeer.  Alle nachten, uitgenomen de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, zal tussen 20u en 6u het verkeer plaatselijk worden omgeleid. Die situatie blijft zo tot eind februari 2010.


Verwachte hinder

Om de hinder tot een absoluut minimum te beperken wordt er enkel ’s nachts gewerkt. Weggebruikers zullen overdag geen verkeershinder ondervinden, aangezien de vier rijstroken volledig beschikbaar zullen zijn. Enkel de pechstrook zal plaatselijk ingenomen zijn door de werfinrichting maar blijft wel bruikbaar als uitwijkstrook voor wagens met pech.


Aard van de werken
De wandbekleding aan de rechterzijde van de tunnel wordt vernieuwd evenals de tunnelverlichting. De betonnen wand aan de linkerzijde wordt opgefrist.
Craeybeckxtunnel 's nachts afgesloten [update 09-07-09]


Voor renovatiewerken zal de Craeybeckxtunnel gedurende enkele weken 's nachts afgesloten zijn voor het verkeer. Eerst zal de koker richting Antwerpen worden aangepakt. Aansluitend komt ook de koker richting Brussel aan de beurt. Tussen 21u en 6u wordt het verkeer er telkens omgeleid naast de tunnel.


DEEL 1: Afsluiting - RICHTING ANTWERPEN

- voorbereidende werken in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 mei

- renovatiewerken vanaf maandagnacht 25 mei, gedurende 80 nachten: alle nachten uitgenomen de nachten van zaterdag op zondag en van zondag op maandag


Er wordt NIET gewerkt:

- de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni: omwille van de feestdag

- van 22 tot 27 juni: omwille van andere werkzaamheden in de Jan De Vostunnel, de Bevrijdingstunnel en de Kennedytunnel.
- van 12 juli t.e.m. 4 augustus: omwille van het bouwverlof.


De omleiding vertrekt vanop de E19 via uitrit Wilrijk (6).


DEEL 2: Afsluiting - RICHTING BRUSSEL

meer details later


Verwachte hinder

Om de hinder tot een absoluut minimum te beperken wordt er enkel ’s nachts gewerkt. Weggebruikers zullen overdag geen verkeershinder ondervinden.


Aard van de werken
De wandbekleding aan de rechterzijde van de tunnel wordt vernieuwd evenals de tunnelverlichting. De betonnen wand aan de linkerzijde wordt opgefrist.

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring