pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

ADR-verbod in de Kennedytunnel


De Kennedytunnel situeert zich ten zuidwesten van Antwerpen. Hij maakt deel uit van de Antwerpse Ring en is gelegen tussen knooppunt Antwerpen-West (E17 x Ring) en knooppunt Antwerpen-Centrum (A12 x Ring). Bekijk de ligging op kaart.


 

In de Kennedytunnel is een ADR-verbod van kracht voor gevaarlijke ontvlambare of ontplofbare stoffen (tunnelcode D link naar externe website). Dit verbod wordt op alle toekomende snelwegen en op de Antwerpse Ring zelf aangekondigd met verkeersborden.

Bestuurders van voertuigen die dergelijke stoffen vervoeren, moeten dus verplicht een andere weg volgen. De signalisatie op de weg leidt het betreffende verkeer om via de Liefkenshoektunnel.

Meer info over het vervoer van gevaarlijke stoffen op de website van CEPA, klik door naar 'Indago' en 'Tunnelbeperkingscode ADR-landen': www.cepa.be.
Dit verkeersbord meldt het verbod voor bestuurders die gevaarlijke ontvlambare of ontplofbare stoffen vervoeren en geeft aan welke alternatieve route deze bestuurders moeten volgen.
gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring