pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Vernieuwde Craeybeckxtunnel is lichter, veiliger en energiezuiniger [20-01-10]

De ingrijpende renovatiewerken in de Craeybeckxtunnel zijn afgerond. De tunnel oogt weer als nieuw. Toch is niet zomaar wat vernieuwd. Er werd bewust gekozen voor maximale veiligheid en efficiŽntie.

Renovatie
In het kader van de renovatie werden de asbesthoudende panelen aan de rechterzijde van de tunnel verwijderd en vervangen door een nieuwe, witte wandbekleding. Ook de betonnen wand aan de linkerzijde van de tunnel werd opgefrist en heeft nu een witte kleur. Tot slot werd de verlichting in de tunnel vernieuwd.

Veiligheid
De nieuwe witte wandbekleding heeft een zeer goede lichtreflectie. Hierdoor is de lichtopbrengst aanzienlijk vergroot. Het comfort en de veiligheid van zowel de weggebruiker als het tunnelpersoneel, zijn daardoor sterk toegenomen.

Energiezuinig
De vernieuwde verlichting zorgt voor bijna een halvering van het elektriciteitsverbruik, zonder in te boeten op vlak van veiligheid, zelfs integendeel. Aangezien de Craeybeckxtunnel, met zijn 1600m lengte, de tunnel is met het grootste energieverbuik in Vlaanderen, betekent het ook een aanzienlijke besparing in vaste kosten.
gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring