pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Zaterdag 20 juni Liefkenshoektunnel TOLVRIJ tussen 7u30 en 21u [17-06-09]
Komend weekend wordt opnieuw gewerkt aan de Kennedytunnel (R1-E17).
Van vrijdagavond 19 juni om 21u tot zondagochtend 6u, zal er richting Gent slechts één rijstook beschikbaar zijn. Van zaterdagochtend 5u tot zaterdagmiddag 14u zal richting Antwerpen slechts één rijstrook open zijn voor het verkeer. Net als vorig weekend zullen deze werken dus een grote impact hebben op het verkeersverloop in de omgeving van de Antwerpse ring.
Minder hinder maatregel
Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werd beslist om de belangrijkste alternatieve Scheldeoeververbinding, de Liefkenshoektunnel, in beide richtingen TOLVRIJ ter beschikking te stellen van het verkeer. Dit zal gebeuren tussen vooraf bepaalde tijdstippen: op zaterdag 20 juni
van 7u30 ’s morgens tot 21u ‘s avonds
.
ingang Liefkenshoektunnel
De uren van deze preventieve TOLVRIJ-maatregel liggen definitief vast. De weggebruiker heeft dus de garantie dat hij tussen die uren niet zal moeten betalen om de tunnel te gebruiken. Voor 7u30 en na 21u zal een doortocht doorheen de Liefkenshoektunnel wél betalend zijn.

Aanbevolen omleidingsroute

De ideale route tussen het Waasland (linkeroever) en Antwerpen (rechteroever) loopt komende zaterdag dus via de Liefkenshoektunnel. Dat bewijzen de gemeten reistijden van vorige zaterdag tussen knooppunt Antwerpen-Noord (aansluiting van E19 op R1) en knooppunt Antwerpen-West (aansluiting van E17 op R1):
     via de Kennedytunnel: méér dan een uur
     via de Liefkenshoektunnel: slechts twintig minuten

De verbinding via de Liefkenshoektunnel heeft de capaciteit om op een comfortabele manier 2000 voertuigen per uur en per rijrichting te verwerken. Vorige zaterdag maakten er in de tolvrije periode, op zaterdag tussen 9u en 17u, slechts 8000 voertuigen gebruik van de tunnel richting Gent. Er is dus nog een ruime marge om meer verkeer op te vangen.

Waaslandtunnel vermijden
De ontwijkingsroute via de Waaslandtunnel wordt afgeraden. De Waaslandtunnel is niet geschikt om grote hoeveelheden doorgaand verkeer te verwerken. Dat blijkt ook: het voorbije weekend was het op de Noorderlaan en de Tunnelplaats zeer lang aanschuiven. Duizenden mensen hebben daar onnodig veel tijd verloren. Zwaar vervoer en mobilhomes zijn er bovendien niet toegelaten: er geldt een verbod voor voertuigen zwaarder dan 1,5 ton.
gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring