pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Reistijden ondersteunen keuze voor E19 of A12 tijdens werken [31-08-09]
Naar aanleiding van de werkzaamheden op de E19 tussen Rumst en Mechelen-Zuid, stelt de Vlaamse overheid tijdelijk extra reistijdinformatie ter beschikking.
“Gezien de verwachte files op de E19, met pieken tot 10 ŗ 15 kilometer tijdens de spitsuren in september, is dit een belangrijke minder hinder maatregel, waarvoor de Vlaamse overheid heel wat geld heeft uitgetrokken”, stelt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.
“Op deze manier proberen we het fileleed tijdens wegwerkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.”
asfalteringswerken ter hoogte van Mechelen-Zuid
Op de ringwegen van Brussel (R0) en Antwerpen (R1) staan dynamische tekstpanelen naast de weg die de weggebruikers inlichten over de reistijden tussen de steden Brussel en Antwerpen. Elk tekstpaneel bevat een vergelijking tussen twee routes: via de A12 en  via de E19. Zo kunnen weggebruikers steeds een weloverwogen routekeuze maken.

Vanaf 1 september kan iedereen de reistijden ook raadplegen op de website van het Verkeerscentrum. Bekijk de actuele reistijden op E19 en A12.

Project reistijden
De Vlaamse overheid werkt voor dit project samen met een Belgisch-Nederlands bedrijvenconsortium dat in de afgelopen jaren in onze buurlanden expertise heeft opgebouwd inzake de productie van reistijden.

Een project inzake reistijdmeting is ook voor de overheid zelf een belangrijke bron van informatie. Aan de hand van technieken in het dynamisch verkeersmanagement gaat ze voortdurend op zoek naar manieren om de beschikbare snelweginfrastructuur beter te benutten. Daarmee kan ze nl. de verkeersdoorstroming op snelwegen optimaliseren. Door reistijdinformatie aan te bieden over bijvoorbeeld de E19 en de A12, kunnen die twee beschikbare routes door de weggebruiker eenvoudig ťn objectief met elkaar vergeleken worden. Bij ernstige verkeershinder op de E19 kan het reistijdvoordeel via de A12 - of omgekeerd - mogelijk meer mensen overtuigen om de alternatieve route te nemen dan dat een filelengte in kilometer dat vandaag doet. Op deze manier worden de verkeersstromen ook efficiŽnter verdeeld over de twee snelwegen en kan de hinder door de wegwerkzaamheden op de E19 tot een aanvaardbaar niveau teruggebracht worden.

Het project loopt ten einde wanneer de werkzaamheden op de E19 afgerond zijn.
gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring