pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
Geen actuele filelengte beschikbaar
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Veelgestelde vragen


Over welke wegen wordt er door jullie verkeersinformatie verspreid? 

Het Vlaams Verkeerscentrum verspreidt verkeersinformatie over ongevallen, files en wegenwerken op alle Vlaamse snelwegen en gewestwegen. Hiervoor doen wij beroep op verschillende bronnen: een netwerk van tellussen en camera’s, meldingen van de federale en de lokale politie, data van externe partijen, meldingen van Agentschap Wegen en Verkeer, meldingen via sociale media en correspondentenmeldingen van onze partners.

Over de locaties waar wij over een dicht meetnetwerk beschikken mét camera’s, kunnen wij zeer actuele en betrouwbare verkeersinformatie verstrekken. Voor verkeersinformatie over de overige locaties zijn wij afhankelijk van onze lusgegevens en van wat we van externe partijen en partners over de verkeerssituatie vernemen.

 

Verkeersinformatie over lokale wegen nemen wij niet op, tenzij een gebeurtenis hinder veroorzaakt op gewest- of snelwegen. Voor informatie over het verkeersverloop op lokale wegen kan u terecht bij aanbieders van floating car data: bv. tomtom link naar externe website, google maps link naar externe website
 

laatste update: 27/01/2017

 


 

terug naar overzicht                                    << vorige | volgende >>

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring